StyleJapanese

TypeTown house

Space

Area41㎡~60㎡

Budgetmore than $5,000,001

Material日本檜木、北歐木松實木皮、茶鏡、磁性烤漆玻璃、竹碳漆(無甲醛)、LVT防水卡扣地板、無醛屋除醛劑、美耐板

圈圈之家 House OO

¨This residential house, which sits in a 6 meters narrow alley, glows with the natural light. Maximizing quality of space and convenience, we re-introduce the couple to a new chapter of life.¨
The building is renovated from a 40 years old house, introducing the space with an understanding of owner’s daily routine, a collection of exploratory ideas, and settlements through concepts of flow and decoration. There are three main perspectives on revamping of this residential building - prioritize daylights, select natural substances and create a smooth traffic flow. 
We renovated the house using the same stairs and the floor system, which allow the sunlight to break through the narrow alley and splash into the kitchen and the kid’s playroom through open windows, maximizing the new living space for the couple to share their new memories effortlessly. 
Starting at the outdoor space, there’s a meter width of sofa seat right next to the parking space. The entrance reveals the main house with an open living and dining area, stepping in the front door, you are greeted by the scent of Japanese cypress, which is used as the material of the dining table, evokes the pleasant memories, such as cooking for each other in the open kitchen. 
The stair landing is made from magnetic glass board, to maximize the existing wall space to provide glass writing and drawing surface for the kids; between the stairs, we create a little viewing space for kids to interact with parents, as well as bring more natural lighting into the house. 
The master bedroom includes a designed wood closet that built to divide the room into two parts - the reading area and the living space, while the glass bricks contribute a perfect amount of lights and transparency, the dressing room is designed to connect with the ivory bathroom, which helps to keep the room bright and covers for privacy. 
In the upper level of the home is the kid’s playroom. This playroom showcases the wood details that line the light well leading up to the skylight, a safe loving space for creating memorable memories, smartly fit in the washing machine as well. 
This is a healthy building designed to deliver emotion and connect the people who live here together, the use of wood material, comfortable and soft, with an exquisite feeling of openness.
  • VIEW

    1490

  • facebook
  • line
  • twitter